HARUP ÜRETİCİLERİMİZE FARELER İLE MÜCADELEDE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR!

Harup ağaçlarının en büyük zararlısı olan fareler ile en etkin şekilde mücadele edilebilmesi için Taşkent Doğa Parkı ve Biyologlar Derneği’nden dalında uzman kişilerin katılımları ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan vatandaşlarımıza fareler ile mücadelede doğal mücadele yöntemleri, Mehmetçik Belediyesi’nin üreticilere tedarik edeceği fare zehirlerinin hangi dönemlerde ve nasıl doğaya bırakılması gerektiği ile ilgili eğitim verildi.

Gerçekleşen toplantıda Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli bölgemizin önemli geçim kaynaklarından biri olan Harup ağaçları’ nın korunması için Belediye öz kaynakları ile 1 ton fare zehri alındığını belirterek bunların mücadele kapsamında üreticilere dağıtılacağını söyledi.

Ayrıca etkin bir mücadele için üreticilerimize de büyük görev düştüğünü belirten Sarıçizmeli, uzman arkadaşların anlattıklarının önemli olduğunu, etkin bir mücadelenin yapılması için doğal mücadele yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiği ve dağıtılacak zehirlerin doğaya bırakılma tarihlerinin de önemine vurgu yaptı.

Son olarak da Cittaslow kent olma sorumlulukları içerisinde yer alan yerli üretimin artırılması, üretimin desteklenmesi çalışmaları kapsamında Mehmetçik Belediyesi’ nin üreticinin her konuda, her daim yanında olduğunu belirtti.

#güçlübelediye #çalışkanbelediye #mehmetçikbelediyesi