BU SÜREÇTEN BÜYÜK DERSLER ÇIKARDIK

Mehmetçik Belediyesi Basın, Halkla İlişkiler ve Kültür İşleri Sorumlusu Eyyup Adalıer Covid-19 sürecinde belediye’ nin yürüttüğü kapsamlı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

‘’BU SÜREÇTEN BÜYÜK DERSLER ÇIKARDIK’’

Adalıer, halkın online sistemleri kullanarak belediyeye ulaşma ve hizmet alması, ayni zamanda belediyenin halka online sistemleri kullanarak en erken zamanda ulaşmasının önemine vurgu yaparak bundan sonraki süreçte belediyedeki online sistemlerin geliştirileceği yönünde açıklama yaptı.

‘’Online ödeme sistemini halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için aktive edeceğiz‘’

Soru: Covid-19 sürecinde beldenizde yürüttüğünüz çalışmaları bize aktarır mısınız?

‘’Yaşanan bu süreçte hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın sağlığı ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının saptanması ve gerekli olan tedbirlerin belirlenmesi için belediye bünyesinde hemen kriz koordinasyon ekibi kurduk. Halkla ilişkiler birimi olarak vatandaşımızın bu süreçte sağlığının korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması için neler yapmaları gerektiğini, mutlaka alınması gereken tedbirleri ve belediyemizin bu süre zarfında aldığı kararları vatandaşımıza en iyi şekilde aktarmak için belediyemizin tüm sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde 7/24 kullandık.

Sosyal medya hesaplarımızdan vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için gerçekçi yayınlar yaptık. Whatsapp ihbar hattımızla da aldığımız bildirimler doğrultusunda hizmet alanımızı geliştirdik, halkımıza kaliteli hizmet verdik. Ayrıca bölgedeki ihtiyaçlı vatandaşlarımızın belirlenmesi ile ilgili muhtarlarımız ile koordineli bir şekilde çalışmalar yürüterek envanter çalışması yaptık. Bu süreçte bölge muhtarlarımızın koymuş olduğu katkı yapmış olduğumuz çalışmaların başarıya ulaşmasında büyük önem arz etmektedir.

Tüm sosyal medya hesaplarımızı en aktif şekilde kullandık. Çünkü, kapanma olduğundan dolayı vatandaşımıza ulaşmanın ve kendilerinin de bize ulaşmasının en hızlı ve güvenli yolun bu olduğunu biliyorduk. Tabi ihtiyaçlı ailelerimizin belirlenmesi ve kendilerine yardımların ulaşması için bizler, Halkla İlişkiler Birimi ve belediyemizin kriz koordinasyon ekibi ile bu mücadelede canla ve başla çalıştık.’’

‘’Bu süreçten büyük dersler aldık’’

‘’Bu süreçten büyük dersler de aldık. Belediye olarak ne gibi eksiklerimizin olduğunu ve bunların tespitini yaptık. Önümüzde ki süreçte de bu eksiklerimizin giderilmesi açısından hızlı bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Özellikle online ödeme sistemi ve belediyemizin kamunet devlet portalına bağlanması konusunda geçmiş dönmelerde bir takım çalışmalarımız vardı. Yaşadığımız bu süreçte yaptığımız çalışmaların ne kadar önemli olduğunu tekrardan gördük. Bu çalışmalarımızı çok kısa bir sürede ve hızlı bir şekilde belediye olarak halkımıza iyi hizmet sunabilmek için aktive edeceğiz. Bu sayede vatandaşımıza ‘’en iyi şekilde ve en kaliteli hizmeti vermeliyiz’’ anlayışı içerisinde olduğumuz için bu konuda yoğun çalışmalar yürütüyoruz.

Online ödeme sistemleri hizmete girdiği zaman vatandaşlarımız dünyanın her yerinden internet üzerinden sisteme giriş yapıp borçlarının ne kadar olduğunu sorgulayabilecek ve borçlarını ödeyebilecektir. Ayni zamanda online olarak şikayetlerini, isteklerini belediyemize anında iletebilecektir. Tabi bu sistemin kurarken yabancı vatandaşlarımızı da düşünerek çok farklı dil seçeneklerinde de kullanılmasını sağlayacağız.

‘’2020 yılının sonuna kadar olan tüm sosyal ve kültürel etkinliklerimizi askıya aldık’’

Soru: Mehmetçik Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve büyük önem taşıdığı ‘’Mehmetçik Üzüm Festivali’’ askıya alınacak mı?

‘’Festivallerimiz ile ilgili belediye meclisimiz toplanarak bu konuda bir değerlendirme yaptı. Meclisimizin aldığı karar sanıyorum ki tüm ülkedeki belediye yönetimlerinin almış olduğu kararlarla bağlantılıdır. Bu nokta da belediye meclisimiz ve belediyeler birliği ortak kararı ile, 2020 yılı içerisindeki tüm sosyal ve kültürel etkinlikler askıya alınmıştır.